Fortuna stalt nieuwkomer Aktas bij FC Dordrecht

Özgür Aktas werd opgeleid bij Vitesse. Afbeelding: ANP

Fortuna heeft centrale verdediger Özgür Aktas vastgelegd. De 23-jarige Brabander komt niet naar Sittard, maar wordt direct verhuurd aan FC Dordrecht.

Aktas heeft bij Fortuna een contract voor één seizoen getekend, met de optie voor nog een jaar. De Nederlands-Turkse centrale verdediger werd opgeleid bij JVC Cuijk, NEC en Vitesse. Bij die laatste club mocht hij al zijn debuut maken in het eerste elftal.

Samenwerking

Met Aktas is de eerste ‘transfer’ van Fortuna naar FC Dordrecht een feit. Beide clubs kwamen deze zomer een samenwerking overeen. Het is de bedoeling dat Fortuna in Zuid-Holland spelers gaat stallen die vervolgens in de eerste divisie kunnen rijpen. Onlangs maakte ook Dimitrios Ioannidis al de overstap van Sittard naar Dordrecht. Hij werd echter na een paar dagen alweer teruggestuurd door trainer Harry van der Ham.

Door Jimmy Leenders

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen