Opnieuw code oranje in Limburg vanwege extreme hitte, later kans op onweer

Verkoeling zoeken aan de oude loswal in Tegelen. Afbeelding: Lé Giesen

Het KNMI heeft code oranje uitgeroepen, wegens de aanhoudende hitte. In Limburg kan het woensdag opnieuw extreem warm worden , met maximumtemperaturen van 35 graden of iets daarboven

Code oranje geldt verder ook voor Gelderland, Brabant en Zeeland. In de overige provincies geldt code geel. Alleen op de Waddeneilanden geldt code groen.

Lees ook: Koester de hitte, het is gezond voor je lichaam: ‘Zet de airco niet zo koud of zelfs uit’

Ook in stedelijke gebieden elders in het land kan het opnieuw 35 graden worden, meldt het KNMI. De nachten blijven warm met temperaturen rond 20 graden.

Weeronline waarschuwt dat door het tropische zomerweer woensdag later in de middag en avond lokaal pittige onweersbuien kunnen ontstaan. Doordat de buien zich traag verplaatsen, kan in korte tijd veel regen vallen. De felste buien vallen waarschijnlijk in het zuidoosten en oosten, maar ook in andere regio’s moeten mensen rekening met onweer houden.

Het zeer warme weer houdt waarschijnlijk tot en met donderdag aan, daarna volgt een geleidelijke afkoeling.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →