Opnieuw code oranje in Limburg vanwege extreme hitte, later kans op onweer

Verkoeling zoeken aan de oude loswal in Tegelen. Afbeelding: Lé Giesen

Het KNMI heeft code oranje uitgeroepen, wegens de aanhoudende hitte. In Limburg kan het woensdag opnieuw extreem warm worden , met maximumtemperaturen van 35 graden of iets daarboven

Code oranje geldt verder ook voor Gelderland, Brabant en Zeeland. In de overige provincies geldt code geel. Alleen op de Waddeneilanden geldt code groen.

Lees ook: Koester de hitte, het is gezond voor je lichaam: ‘Zet de airco niet zo koud of zelfs uit’

Ook in stedelijke gebieden elders in het land kan het opnieuw 35 graden worden, meldt het KNMI. De nachten blijven warm met temperaturen rond 20 graden.

Weeronline waarschuwt dat door het tropische zomerweer woensdag later in de middag en avond lokaal pittige onweersbuien kunnen ontstaan. Doordat de buien zich traag verplaatsen, kan in korte tijd veel regen vallen. De felste buien vallen waarschijnlijk in het zuidoosten en oosten, maar ook in andere regio’s moeten mensen rekening met onweer houden.

Het zeer warme weer houdt waarschijnlijk tot en met donderdag aan, daarna volgt een geleidelijke afkoeling.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen