Tropisch onweer zorgt op tientallen plekken voor schade

In Swalmen blokkeerde een omgevallen boom de Rijksweg. Afbeelding: Track ‘8

De zware onweersbuien die dinsdagavond en -nacht over Limburg trokken hebben op tientallen plekken voor schade en overlast gezorgd. Alleen al verzekeraar Interpolis ontving ruim tachtig meldingen. Het betrof vooral waterschade.

Het spookte dinsdagmiddag en -avond flink in delen van Limburg. De tropische hitte werd afgelost door forse hagel- en regenbuien, die gepaard gingen met zware windstoten.

Volgens de woordvoerder van Interpolis overtrof het aantal schademeldingen in Limburg de verwachtingen ruimschoots. „Het was lokaal en het was heftig in Limburg. We maken op basis van de weerberichten altijd een voorspelling van wat er op ons afkomt, maar er kwamen 134 procent meer schademeldingen binnen.”

Lees ook: Zware onweersbui zorgt voor overlast in Limburg

Bij Centraal Beheer, dat tot hetzelfde verzekeringsconcern als Interpolis behoort, was niemand aanwezig die iets over schademeldingen kon zeggen. Nationale Nederlanden heeft geen piek in schademeldingen uit Limburg ontvangen.

Door Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen