Geladen wapen en munitie in auto op A2: inzittenden opgepakt

Afbeelding: Facebook Landelijke Politie ZuidOost

De politie heeft bij een controle op de A2 twee mannen opgepakt die in hun auto een geladen vuurwapen en munitie hadden liggen.

De aanhouding vond in de nacht van zondag op maandag plaats, maar is pas woensdag door de politie naar buiten gebracht.

De auto werd gecontroleerd in Echt-Susteren. Behalve het vuurwapen werden in de wagen ook zogenaamde volmantel patronen aangetroffen. De twee inzittenden, 28 en 30 jaar oud, zijn beiden gearresteerd. Volmantel patronen zijn vanwege hun lading extra gevaarlijk, zo geeft de politie aan.

De 28-jarige verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij is voor twee weken opgesloten. Het vuurwapen en de munitie zijn in beslag genomen. De politie heeft de woonplaats van de verdachten niet vrijgegeven.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen