Kamer wil nu geen quarantaineplicht na contactonderzoek

Bron © ANP

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bij het coronadebat. Afbeelding: ANP

Het kabinet moet voorlopig afzien van een quarantaineplicht voor mensen die in nauw contact met een met corona besmet persoon zijn geweest. Een oproep van D66-voorman Rob Jetten kon dinsdag op de steun van een meerderheid van de Tweede Kamer rekenen.

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) verraste de Kamer dinsdag, door een aantal verscherpte coronamaatregelen aan te kondigen. Een quarantaineplicht voor mensen die naar voren komen in een bron- en contactonderzoek, gecombineerd strafbaarstelling bij overtreding, was een van die maatregelen. Maar partijen uit zowel de coalitie als de oppositie voelen daar niet voor, bleek woensdag gedurende het debat.

Lees ook: Maximale straffen bij overtreden verplichte coronaquarantaine torenhoog

De partijen die de oproep van Jetten steunden, denken dat het mensen kan ontmoedigen om mee te doen aan een contactonderzoek. Ze denken dat het „beter is mensen te motiveren dan hen te verplichten om mee te werken aan maatregelen om het coronavirus te bestrijden”.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen