Explosie bij flatgebouw Brunssum, politie start onderzoek

Afbeelding: Track’88

Bij een flatgebouw aan de Henri Dunantstraat in Brunssum heeft zich woensdagavond een explosie voorgedaan.

Buurtbewoners van de flat Distelenveld zagen omstreeks kwart voor tien een vlam en hoorden vervolgens een harde knal. Ook zagen ze twee auto’s wegrijden.

De ontploffing, die plaatshad buiten bij een garagebox van de flat, was tot in de verre omgeving te horen. Volgens de politie is er knalvuurwerk afgestoken. Buurtbewoners bevestigen dit verhaal. Voor de garagebox liggen veel glasscherven, vermoedelijk afkomstig van een autoruit. De politie gaat vooralsnog uit van een uit de hand gelopen kwajongensstreek.

FUP Explosie Brunssum; buurtbewoners geschrokken. Video: Track ‘88

Explosie Brunssum. Video: De Limburger

Spoorloos

Er zijn bij de explosie geen gewonden gevallen. De verdachten zijn nog spoorloos, zo bevestigde woensdagavond een agent ter plaatse.

De politie is in het flatgebouw in Brunssum-Noord een onderzoek gestart. Aanvankelijk werd er rekening mee gehouden dat sprake was van een vuurwerkbom, maar dat bleek niet het geval. Er is ook geen sprake van een brand.

De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt. De straat is afgezet omdat er forensisch onderzoek moet plaatsvinden. De bewoners hebben de flat niet hoeven te verlaten.

Explosie bij flatgebouw Brunssum, politie start onderzoek
Foto: De Limburger

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Brunssum