Video: Politie ontruimt kraakpand en pakt twee personen op

De politie heeft donderdagochtend in Weert een kraakpand ontruimd. Agenten deden een inval bij het pand aan de Moesdijk, omdat de krakers er illegaal intrek hadden genomen.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat er zes tot acht krakers in het pand aanwezig zouden zijn, meldt de lokale site WeertdeGekste.

Agenten kwamen met meerdere eenheden ter plaatse voor de ontruiming. Er bleken nog twee personen aanwezig te zijn. Het duo is meteen aangehouden.

Het bewuste pand stond al jaren leeg na het vertrek van een caravandealer. Sinds half juli werden er weer activiteiten waargenomen in het gebouw. Het bleek te gaan om krakers die met stalen balken barricades hadden opgeworpen bij de toegangspoorten.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Weert