KNMI: Code geel voor Limburg met kans op lokaal stevige onweersbuien

Spectaculair beeld van de bliksem die Kerkrade trof in de nacht van dinsdag op woensdag. Afbeelding: Hensie Pieper

Het KNMI heeft donderdag voor Limburg opnieuw code geel afgekondigd. Dat betekent dat er lokaal kans is op stevige onweersbuien met kans op hagel.

Het weerinstituut geeft aan dat er windstoten kunnen onstaan van 60 tot 70 kilometer per uur. Lokaal kan er veel neerslag vallen, tussen de 20 en 40 millimeter in korte tijd. De weerswaarschuwing geldt van vier uur ’s middags tot tien uur ’s avonds.

Lees ook: Tropisch weer zorgt op tientallen plekken voor schade

Ook dinsdag en woensdag trok er al een tropische storm over Limburg. Woensdagmiddag was op verschillende plekken in Zuid-Limburg sprake van overlast. Er vielen bomen om en straten kwamen onder water te staan.

De brandweer kreeg meldingen van stormschade en wateroverlast uit onder meer Heerlen, Eijsden, Valkenburg en Maastricht. In Heerlen was het op de Tichelbeekstraat in de wijk Welten twee keer raak.

Kijk hier voor het actuele weerbericht voor Limburg

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen