Politie schiet verwarde man dood in Amsterdam

Bron © AD

De politie schiet een verwarde man met mes neer. Afbeelding: Ruben Koops

De politie heeft donderdagavond een verwarde man neergeschoten die met een mes dreigde op de Honselersdijkstraat in Amsterdam. Agenten probeerden hem eerst uit te schakelen met een politiehond. Toen dat niet lukte, werd er geschoten. De man is later in het ziekenhuis overleden.

Er werd drie keer geschoten op de man. Hulpdiensten deden verwoede pogingen om hem te reanimeren. De man werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis en is inmiddels overleden.

Een politieagent zag donderdagmiddag een man rondlopen met een mes in zijn handen. Hij vertoonde verward gedrag en gaf geen gehoor aan de agent. De man zette het mes op de eigen keel en polsen en dreigde zichzelf iets aan te doen. Hierop riep de agent collega’s op om versterking.

Toegesnelde politieagenten probeerden de man een kwartier lang te bewegen het mes, dat hij op zichzelf gericht had, neer te leggen. Ook negeerde hij de oproep om stil te blijven staan. Na verloop van tijd liep de man op de politie af, en werd geprobeerd om hem met inzet van een politiehond te ontwapenen. Dit mislukte, de man verzette zich hevig, zoals is te zien op de beelden.

Bij de aanhouding stak de man om zich heen waarbij een agent werd geraakt op zijn vest. De agent is niet gewond geraakt.

De politie heeft de straat momenteel afgezet voor verder onderzoek.

Door Ruben Koops

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen