MVV speelt alsnog oefenwedstrijd tegen Westerlo

Ron Elsen. Afbeelding: Pro Shots

Nadat het oefenduel van MVV tegen Westerlo in Antwerpen eerder geen doorgang kon vinden vanwege de coronamaatregelen hebben beide clubs toch een alternatief bedacht.

Zaterdag speelt MVV op het veld van RKHSV in Heugem tegen de Belgische club. Publiek is daarbij niet toegestaan.

Lees ook: Oefenduel MVV tegen EHC geschrapt, Westerlo onzeker

MVV kon eerder niet afreizen naar de regio Antwerpen om tegen Westerlo te spelen. De Nederlandse overheid adviseert immers niet-noodzakelijke reizen van en naar Antwerpen niet te ondernemen. Daarbij komt dat het gebied Antwerpen als ‘oranje’ wordt aangetekend in Nederland en dat betekent dat iedereen die vanuit Antwerpen naar Nederland terugreist het dringende advies krijgt om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Die beperkingen wilde Ron Elsen zijn MVV niet opleggen.

Beide clubs hebben nu afspraak in Maastricht. De wedstrijd tegen Westerlo - uitkomend op het tweede niveau in België - zal zaterdag op het veld van RKHSV gespeeld worden. In verband met de corona-regels zonder publiek.

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen