Fout justitie: geen goud gevonden bij ijzerhandelaar Geerlings

Afbeelding: Lé Giesen

Bij de inval bij Geerlings Metaalrecycling in Venlo zijn geen honderden kilo’s goud gevonden, zoals eerder gemeld. Zelfs geen grammetje. Het betroffen andere metalen, leert nader onderzoek.

Justitie maakte de fout vrijdag bekend. Politie en justitie doorzochten dagenlang het bedrijf en woningen van mensen die er werkten. Diverse spullen werden in beslag genomen, waaronder honderden kilo’s goud met een waarde van zeker negen miljoen euro, zo rapporteerde het Openbaar Ministerie (OM).

Lees ook: Cobus G. over goudvondst tussen afval in Venlo: ‘Was het maar waar’

Experts

Fout justitie: geen goud gevonden bij ijzerhandelaar Geerlings
Dit bleek geen goud te zijn. Foto: Politie

Het OM ging af op het advies van twee experts die verklaarden dat het goud was. Door de toenmalige advocaat van het bedrijf werd destijds al gesteld dat het andere metalen waren. De eigenaar van het bedrijf, Coby G., zou tegen hem gezegd hebben over de goudvondst: „Was het maar waar.”

Het metaal is inmiddels teruggebracht naar het bedrijf aan de James Cookweg in Blerick. De raadslieden van G., die als hoofdverdachte geldt, zijn op de hoogte gebracht, aldus een woordvoerster van het OM.

Een miljoen

Het beslag op de overige spullen die werden aangetroffen, blijft gehandhaafd. Het gaat om drie panden, 450.000 euro aan contant geld, drie dure auto’s en zeventien waardevolle horloges. De goederen zouden een waarde vertegenwoordigen van een miljoen euro.

Het bedrijf wordt verdacht van witwassen en overtreden van milieuregels. G. (59) zit vast op verdenking van verboden wapenbezit, heling en drugsbezit.

Lees ook: Cobus G. over goudvondst tussen afval in Venlo: ‘Was het maar waar’

Maar ondertussen is uit nader onderzoek gebleken dat het om andere metaalsoorten gaat. Het metaal is inmiddels teruggebracht naar het bedrijf.

Door Peter Heesen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen