Lichaam van vermiste zwemmer gevonden in grindplas

Afbeelding: De Limburger / Archief

Duikers hebben vrijdagochtend rond 10 uur het lichaam van de vermiste zwemmer uit Maasmechelen aangetroffen in de kiezelgroeve ’t Greven in Lanklaar, zo meldt Het Belang van Limburg.

De 19-jarige jongen was donderdag met vrienden gaan zwemmen in de verlaten plas. Op een gegeven ogenblik kwam de jongen niet meer boven. Zijn vrienden snelden ter hulp, maar vonden hem niet meer. Donderdagavond werd tot middernacht gezocht met bootjes en 17 duikers. Vanmorgen werd de zoekactie hervat.

Volgens politie Lanaken-Maasmechelen gaat het om een natuurlijk overlijden. De jongen is door verdrinking omgekomen en er is geen sprake van verdachte omstandigheden. De familie is op de hoogte gebracht en wordt bijgestaan door slachtofferbejegening.

Natuurgebied

‘t Greven is een natuurgebied op de grens van Lanklaar en Eisden. Centraal in het gebied ligt een verlaten grindplas met een enorm groot eiland. Eigenaar van de plas is de overleden industrieel Armand Lowie uit Maasmechelen. De grindplas is verboden terrein. Toch wagen jongeren zich er aan een frisse duik, zoals dat donderdag ook gebeurde.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen