Duitsland doet Spanje met Mallorca in de ban om coronarisico

Bron © ANP

Afbeelding: EPA

Duitsland doet vrijwel heel Spanje, ook het uiterst populaire vakantie-eiland Mallorca, in de ban vanwege corona. De Duitse autoriteiten hebben het land, met uitzondering van de Canarische Eilanden, tot risicogebied verklaard omdat het aantal besmettingen snel stijgt.

Naar verwachting komt het ministerie van Buitenlandse Zaken met een reiswaarschuwing, melden Duitse media. De stap betekent een nieuwe klap voor de toerismesector. Sommige Spaanse gebieden waren eerder al tot risicogebied bestempeld.

Lees ook: Reisadvies voor meerdere regio’s in Spanje aangescherpt

De afgelopen zeven dagen steeg het aantal infecties onder meer op Mallorca naar meer dan 50 per 100.000 personen, en daardoor is een limiet overschreden. Het eiland was tot de coronacrisis het populairste vakantie-eiland van de Duitsers. Volgens het eilandbestuur wordt er veel meer getest. Ook zouden de meeste geïnfecteerden niet of nauwelijks ziek worden.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen