Kruijswijk verlaat Dauphiné met schouderblessure na val: Tour in gevaar?

Bron © AD

Steven Kruijswijk. Afbeelding: epa

Steven Kruijswijk heeft zaterdag het Critérium du Dauphiné moeten verlaten. De Nederlander van Jumbo-Visma kwam in de vierde etappe in de afdaling van de Col de Plan Bois, de eerste beklimming van de dag, ten val en daar bleek zijn schouder door uit de kom te zijn geraakt.

Kruijswijk zou in de Tour de France één van de drie kopmannen zijn bij Jumbo-Visma, naast Primoz Roglic en Tom Dumoulin. Vorig jaar werd de klimmer derde in het eindklassement. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn van de blessure. Over twee weken (op 29 augustus) begint de Ronde van Frankrijk.

Speel gratis mee met het De Limburger Tourspel: maak het perfecte lijstje en win!

Ook de Duitser Emanuel Buchmann was betrokken bij de valpartij. De nummer drie van het algemeen klassement besloot ook af te stappen. Het is nog niet bekend wat hem mankeert. Hij stond op een achterstand van 20 seconden op klassementsleider Primoz Roglic.

Egan Bernal ging niet meer van start voor de vierde etappe van de zware Franse rittenkoers. De kopman van Team Ineos heeft rugklachten. Bernal schreef vorig jaar de Tour de France op zijn naam.

Door Sjors Tanis

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen