Genee weer aan tafel met Van der Gijp: ‘Er zat je wat dwars, begreep ik’

Afbeelding: SBS

Presentator Wilfred Genee (53) en voetbalanalist René van der Gijp (59) zijn zaterdag op geheel eigen wijze omgegaan met de ruzie die het stel de afgelopen tijd parten speelde. Genee en Van der Gijp waren voor het eerst samen te zien in de voorbeschouwing van de UEFA Champions League-wedstrijd Manchester City - Olympique Lyon.

Na de aankondiging dat het commentaar die avond verzorgd werd door Wim Kieft en René van der Gijp, opende Genee met de woorden dat hij het ‘goed’ vond René er weer bij te hebben. ,,Er zat je wat dwars, begreep ik’’, vertelde hij met een knipoog.

Lees ook: Half miljoen kijkers voor hervatting Champions League met Derksen

Nadat Van der Gijp kon rekenen op applaus van het aanwezige studiopubliek, reageerde hij: ,,Ja, ik heb gisteren een harinkje gegeten op de markt. Dat kwam even niet lekker naar boven vannacht. Maar nu ben ik weer topfit.’’ ,,Mooi’’, reageerde Genee daarop kort, waarna hij overging tot het onderwerp van de avond.

De Mol

Genee keerde onlangs van vakantie terug nadat er rond het programma Veronica Inside een rel uitbrak. Analist Johan Derksen werd bedolven onder de kritiek nadat hij rapper Akwasi in verband had gebracht met Zwarte Piet. De mannen aan tafel namen in dezelfde uitzending weliswaar afstand van racisme, maar stelden even later ook dat ‘het in Nederland allemaal wel meeviel’. Het leidde onder meer tot een boycot van de internationals en een oproep van bekende Nederlanders en activisten aan bedrijven om niet meer rond het programma te adverteren. De manier waarop presentator Genee vervolgens was omgesprongen met zijn twee collega’s, was voor Derksen en Van der Gijp onoverkomelijk. Producent John de Mol greep uiteindelijk in en besloot eind vorige maand dat Veronica Inside gewoon doorgaat.

Vorige week grapte Derksen aan tafel bij Hélène Hendriks en Wim Kieft dat hij een ‘rustige zomer’ had gehad. Vanwege commerciële belangen van de UEFA bij de voetbalanalyses wordt Derksen gescheiden van Genee en Van der Gijp, die onlangs in het huwelijksbootje stapte met zijn grote liefde Minouche. Met de kwartfinale van de Champions League scoorde SBS 6 op de zaterdagavond. Er keken 937.000 mensen naar de wedstrijd en het was daarmee het op één na best bekeken programma van de dag. Het best bekeken alternatief voor de wedstrijd was TV-Toppers op NPO1. De uitzending, waarin Irene Moors en Daan Boom te gast waren, trok 694.000 kijkers. Het Journaal van 20.00 uur noteert 1,6 miljoen kijkers.

Door Suzanne Borgdorff

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee