Jongens van 17 weigeren mondkapje op te doen tijdens vlucht naar Eindhoven Airport

Bron © ED

Eindhoven Airport. Afbeelding: Bert Jansen/ED

Drie jongens van 17 die op een vlucht zaten naar Eindhoven Airport weigerden in de lucht hun mondkapje op te doen.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Het voorval is echter met een sisser afgelopen.

Het personeel aan boord van het vliegtuig seinde onderweg de Marechaussee in, omdat het drietal al twintig minuten weigerde om het verplicht gestelde mondkapje op te doen. Eenmaal geland in Eindhoven, ging de Marechaussee in gesprek met de drie. ,,We hebben bemiddelend opgetreden, omdat de luchtvaartmaatschappij geen aangifte wilde doen”, aldus de woordvoerder. ,,Daarmee is de zaak voor ons afgedaan.”

Drinken

Omdat er geen aangifte werd gedaan, liep het incident met een sisser af. De boete voor het niet dragen van een mondkapje in het vliegtuig kan oplopen tot honderden euro’s.

Het ging om een vlucht van Ryanair vanuit Bologna. Uit een op Twitter opgedoken geluidsfragment blijkt dat de jongens zelf als verklaring gaven dat ze water of Red Bull aan het drinken waren.

Door Tim Besters

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →