PSV haalt keeper Yvon Mvogo (26) van RB Leipzig naar Eindhoven

Yvon Mvogo zat vorige week nog in de selectie van RB Leipzig voor het duel met Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League. Afbeelding: BSR Agency

Als alle procedures worden afgerond, lijft PSV keeper Yvon Mvogo (26) van RB Leipzig in. De goalie is inmiddels in Eindhoven en wordt voor een seizoen gehuurd, zo is de bedoeling. Hij moet nog wel medisch gekeurd worden. Mvogo landde maandagmiddag in Eindhoven.

Mvogo sluit naar verwachting deze week aan bij PSV. Het is nog geen uitgemaakte zaak dat hij eerste keeper wordt, nu Lars Unnerstall en Jeroen Zoet er nog zijn. Wel is duidelijk dat PSV met Mvogo een meer voetballende doelman krijgt.

Lees ook: Complete selectie en staf van vrouwenteam PSV in quarantaine na positieve coronatesten

Mede op voorspraak van trainer Roger Schmidt is hij naar Eindhoven gekomen, omdat de coach vindt dat het door hem gewenste spel met een keeper met voetballende kwaliteiten verbetert.

De keeper is geboren in Kameroen en opgegroeid in Zwitserland. Voor de nationale ploeg van dat land kwam hij inmiddels twee keer uit. Bij RB Leipzig was hij afgelopen seizoen reservedoelman en kwam hij weinig in actie.

Door Rik Elfrink

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee