Vernieuwde busstation in Roermond klaar voor gebruik

De afgelopen vier maanden is gewerkt aan herinrichting van het Roermondse busstation. Afbeelding: archief De Limburger/René Corten

Het vernieuwde busstation in Roermond wordt vanaf zondag weer in gebruik genomen.

Het busstation in Roermond onderging de afgelopen maanden een facelift. Daarbij werd het dusdanig heringericht dat de bussen voortaan anders staan opgesteld. Ook de wachtruimte heeft een opknapbeurt ondergaan.

De onbewaakte fietsenstalling is kleiner geworden en kan vanaf 11 september weer gebruikt worden. De gemeente Roermond hoopt dat meer reizigers gebruik gaan maken van de bewaakte fietsenstalling op het station, waar de eerste 24 uur fietsen gratis kunnen worden gestald.

De komende weken zal nog worden gewerkt aan de beplanting en de verlichting rondom het busstation. Het tijdelijke busstation aan de Veeladingstraat komt te vervallen.

Door Remco Koumans

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →
Roermond