Demonstratie tegen Zwarte Piet bij gemeentehuis Heerlen in september

In 2016 werd in Sittard-Geleen geprotesteerd tegen Zwarte Piet. Afbeelding: BAS QUAEDVLIEG

Actiegroep Heerlen Kan Het kondigt een vreedzame demonstratie aan tegen Zwarte Piet, op 23 september voor het gemeentehuis.

Op die datum pleit Kenneth Moesquit er als inspreker in de raadszaal voor dat de gemeente Heerlen een intocht mét Zwarte Piet niet ondersteunt. De actiegroep, die zegt deel uit te maken van het landelijke comité Kick Out Zwarte Piet, hoopt het betoog van Moesquit zo kracht bij te zetten.

Moesquit (1954) is op Curaçao geboren en kwam 31 jaar geleden naar Zuid-Limburg. Vier jaar geleden deed hij als enige zwarte Limburger mee aan een kleinschalige demonstratie tegen Zwarte Piet in Geleen, merkt de actiegroep op. ‘Ondanks bedreigingen en racistische scheldpartijen’.

Vanwege de coronamaatregelen blijft de publieke tribune in het gemeentehuis gesloten op 23 september. Daar vergadert ’s avonds de raadscommissie Maatschappij en Financiën.

Lees ook: Acties tegen Zwarte Piet en voor inclusief Sinterklaasfeest in Heerlen

Door onze verslaggever

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →
Heerlen