Vrouwen Eredivisie begint met afgelasting vanwege besmetting bij PSV

Bron © AD

De vrouwen van PSV zijn in quarantaine gegaan wegens een aantal positieve coronatesten. Afbeelding: DCI Media/AD

De KNVB heeft de voetbalwedstrijd tussen PSV en VV Alkmaar in de Vrouwen Eredivisie voor zondag afgelast. Dit omdat bij speelsters en staf van de Eindhovense selectie het coronavirus is vastgesteld.

Het besluit is mede tot stand gekomen na overleg tussen de clubarts van PSV en de KNVB bondsarts. Na de positieve tests zijn andere leden van PSV op advies van de GGD in quarantaine gegaan. Vanwege privacyredenen maakt de KNVB geen aantallen van de positieve tests bekend.

Lees ook: Voetbalsters PSV gefaseerd uit quarantaine

Vorige week ging het oefenduel tussen de Eindhovense club en sc Heerenveen vanwege de coronabesmettingen al niet door. Een nieuwe datum voor PSV - VV Alkmaar wordt zo snel mogelijk vastgesteld.

Bij PSV spelen vier Limburgse voetbalsters: Romée Leuchter, Naomi Pattiwael, Janou Levels en Nadia Coolen. Het is onduidelijk of één van hen besmet is met corona.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →