Leger vindt nieuwe grote hoeveelheid ammoniumnitraat bij haven Beiroet

© Videostill

Het Libanese leger heeft donderdag opnieuw een grote hoeveelheid van het explosieve ammoniumnitraat aangetroffen in de haven van Beiroet. Het gaat om 4,35 ton van hetzelfde spul dat vorige maand een enorme explosie en een grote verwoesting in de Libanese hoofdstad veroorzaakte.

Redactie

Toen ging het wel om een veel grotere hoeveelheid, namelijk 2750 ton. Volgens het staatsnieuwsagentschap NNA is het leger bezig om het materiaal op te ruimen.

Lees ook: Macron, de laatste hoop van de Libanezen

Het ammoniumnitraat is gevonden bij de ingang van de haven van Beiroet, de plaats van de eerdere enorme explosie. Ammoniumnitraat wordt onder andere gebruikt voor kunstmest, maar ook voor explosieven.

Tweehonderd doden

Bij de ramp verloren bijna tweehonderd mensen - onder wie ook de vrouw van de Nederlandse ambassadeur - het leven, raakten meer dan zesduizend mensen gewond en werd een groot deel van hoofdstad Beiroet verwoest. Er zijn nog steeds dertig vermisten.

Reddingswerkers meldden vandaag dat ze bijna een maand na de verwoestende ontploffing een teken van leven hebben ontdekt van onder het puin. Er werden een ademhaling en een hartslag geregistreerd in combinatie met warmte, meldde een van de hulpverleners. Lokale media hadden even daarvoor gemeld dat een speurhond beweging had ontdekt onder een ingestort gebouw.

    Gerelateerde berichten

    Ander Nieuws