Opruimwerkzaamheden na ongeluk duren voort: nog geen treinverkeer mogelijk

Afbeelding: Peter Schols

Ook vrijdag is er een groot deel van de dag geen treinverkeer mogelijk tussen Weert en Roermond, verwachten Arriva, NS en ProRail.

De herstelwerkzaamheden aan het spoor, de overweg en een deel van de bovenleiding zijn nog in volle gang na het treinongeluk van donderdagavond in Roermond. De NS verwacht dat dit nog in ieder geval tot in de middaguren gaat duren. Vooralsnog hopen de vervoerders het treinverkeer rond 15.00 uur weer te kunnen hervatten. In de tussentijd rijden er snelbussen tussen Weert en Roermond om reizigers toch op hun plaats van bestemming te krijgen.

Het onderzoek naar de toedracht van het treinongeval is nog in volle gang. De chauffeur van de vrachtwagen is gehoord over de aanrijding, hij is niet aangehouden.

Lees verder onder de video.

Video: Track’88

Op de beveiligde spoorwegovergang bij de papierfabriek aan de Brandeweijer in Roermond botste donderdagmiddag rond vijf uur een trein tegen een vrachtwagen. Het treinverkeer werd meteen stilgelegd. Donderdagavond omstreeks kwart voor zeven konden de passagiers met behulp van de brandweer de trein verlaten. Met bussen werden ze verder richting Weert gebracht. Twee inzittenden van de trein hadden nekklachten. Zij zijn door ambulancepersoneel verzorgd.

Lees ook: Botsing Roermond: buurt ergert zich al langer aan vrachtwagens bij spoorovergang. ‘Ze hebben hier niets te zoeken’

De vrachtwagen stond stil op de overgang toen de trein ertegenaan botste. Het is niet duidelijk hoe het kon dat de vrachtwagen stil stond. De politie doet onderzoek om te achterhalen hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →
Roermond