Radiozender Studio Brussel in quarantaine na coronabesmettingen, bijna week non-stop muziek

Bron © AD

Michèle Cuvelier is een van de weinige stemmen die de komende week nog te horen zal zijn op Studio Brussel. Afbeelding: VRT

De komende week zal heel anders klinken op radiozender Studio Brussel. Nadat er twee coronabesmettingen werden vastgesteld, moeten alle medewerkers in quarantaine. Dat vertaalt zich ook in een aangepast zendschema.

In het kernteam van Studio Brussel zijn de afgelopen dagen twee coronabesmettingen vastgesteld. Beide medewerkers maken het goed, maar na overleg met de bedrijfsarts en preventiedienst van omroep VRT werd besloten dat alle medewerkers van de zender uit voorzorg in quarantaine moeten en zich moeten laten testen.

,,De gezondheid van onze mensen gaat natuurlijk boven alles”, aldus zenderbaas van Studio Brussel Jan Van Biesen. ,,We konden niet anders, gezien de omstandigheden, dan tot deze collectieve quarantaine over te gaan. Ik weet dat onze luisteraars hier alle begrip voor gaan opbrengen. We hopen, zo snel als dit weer mag en kan, al onze normale uitzendingen en aanbod weer op te pakken, want ons volledige team is hier extra gemotiveerd bij de start van het nieuwe radioseizoen.”

De komende week zal op de radio non-stop muziek te horen zijn. Alleen de ochtendshow van Michèle Cuvelier (06.00 – 09.00 uur) en de avondshow van Fien Germijns (16.00 – 19.00 uur) gaan nog wel door. Michèle en Fien maken ieder radio vanuit huis.

Door Silke Denissen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →