Microsoft bevestigt: budget-gameconsole Xbox Series S kost 299 dollar

Xbox Series S. © Xbox

Microsoft heeft de Xbox Series S onthuld. De console komt voor 299 dollar in de winkel te liggen. De twee consoles van de Amerikaanse techgigant, de Series S en series X, lijken op 10 november in de schappen te verschijnen. Dat beweren meerdere insiders van Microsoft.

Redactie

Microsoft zou op 10 november een evenement houden waarbij het bedrijf de beide Xbox Series-consoles inclusief prijs zou presenteren. Microsoft toont de Xbox Series X al sinds eind vorig jaar, maar liet nog niets los over de prijs en er was ook nog niets officieel bekend over de Series S. Wel waren er verschillende aanwijzingen over het bestaan van de goedkopere console. Dat is nu bevestigd door Microsoft zelf.

Het is de kleinste Xbox ooit, zegt de techgigant. Het is een witte, dunne console met een zwart rond rooster in het midden en een rooster aan de bovenzijde. Een schijflade voor optische discs is niet zichtbaar op de afbeeldingen. De console heeft een ander ontwerp dan de Xbox Series X, die de vorm van een toren heeft. Het design ligt meer in lijn met dat van de Xbox One.

© Xbox

De prijs van ‘grotere broer’ Xbox Series X zou 499 dollar zijn. De europrijzen van beide consoles zijn nog niet bekend.

Geruchten

Er gingen al langer geruchten dat Microsoft een Series S-variant van de next-gen console wilde uitbrengen. De Series S zou een kleinere hoeveelheid ram, lagere kloksnelheden en minder gpu-rekenkracht ten opzichte van de Series X hebben. Mogelijk richt Microsoft zich met de mindere rekenkracht van de Series S op 1080p-gaming, met behoud van de overige voordelen van de next-gen console, zoals snel laden door gebruik van een ssd en toegang tot de nieuwste games.

Ander Nieuws