Shetlandpony Tarzan heeft ondanks zijn 40 jaar nog steeds een ijzersterke wil

Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: De veertigjarige shetlandpony Tarzan uit Valkenburg.

Tarzan is met zijn veertig jaar dan wel een oud beestje, deze shetlandpony laat zich niet op z’n kop zitten. „Een kleine verrekkeling”, noemt baasje Suzan Lahey uit Valkenburg hem. „Heel lief, maar met een eigen willetje. Als het Tarzan niet zint, draait hij zich opeens om of trekt een sprintje. Zo heeft de dierenarts laatst tien minuten rodeo moeten doen om Tarzan te pakken te krijgen.”

Het dier deed jaren dienst op een manege en kreeg daar waarschijnlijk ook zijn opmerkelijke naam. „Iedereen moet erom lachen, al past het wel bij hem als je ziet hoe ijzersterk hij is.” Op z’n (toen al) oude dag verhuisde Tarzan naar Suzans voormalige buren. Negen jaar geleden verkochten die al hun vee en kon Suzan niet anders dan Tarzan adopteren. „Stel dat zo’n oud beestje verkeerd terecht zou komen... Ik had alleen niet gedacht dat hij het nog zó lang zou volhouden.”

Lees ook: Grasparkiet Crissy praat Kerkraads dialect en rijdt op een skateboard

En dan is Tarzan met zijn speciale voeding ook nog eens een dure gast. „Zijn tanden zijn helemaal afgesleten. Hooi, wortels en appels kan hij niet meer kauwen. Hij krijgt dus speciale brokken die ik laat weken. Door het voer zo aan te passen, kan ik hem toch mooi op gewicht en fit houden. Gelukkig maar, ik kan hem niet missen.”

Meedoen? Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl

Door Hanneke Drohm

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →
Valkenburg aan de Geul