Ouderenpartij wil Broekhem-Noord en Hekerbeek opnemen in route van buurtbus

De buurtbus. Afbeelding: Johannes Timmermans

De Valkenburgse ouderenpartij VSP heeft de gemeente nogmaals gevraagd om de wijk Broekhem-Noord op te nemen in de route van de buurtbus.

Naar aanleiding van een eerder verzoek van de partij is naar gekeken, maar vervoermaatschappij Arriva ziet vooralsnog geen mogelijkheden voor een extra omweg met de buurtbus via Broekhem-Noord.

Onbegrijpelijk, vindt VSP-fractievoorzitter Jef Kleijnen. Zeker voor oudere inwoners van die wijk ligt de bushalte bij het station te ver weg, ook al omdat zij moeten omlopen via de overweg aan de Nieuweweg of de Cremerstraat.

De partij zou ook graag zien dat de buurtbus in de toekomst de wijk Hekerbeek aandoet. Daarvoor geldt volgens Kleijnen hetzelfde als voor Broekhem-Noord: de afstand naar de dichtstbijzijnde bushalte is in zijn ogen veel te groot.

Door René Willems

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →
Valkenburg aan de Geul