Franse aanvaller Couturier op proef bij VVV

Clément Couturier in De Koel. Afbeelding: VVV-VENLO

VVV heeft de komende dagen de Franse aanvaller Clément Couturier (26) op proef. Een maand geleden testte hij nog bij MVV waar hij een ‘interessante speler’ werd genoemd, maar koos hij zelf uiteindelijk niet voor een Maastrichts avontuur.

Couturier is van origine een aanvaller die vaak op links heeft gespeeld maar ook op het middenveld uit de voeten kan. Hij speelde het laatst bij het Belgische RE Virton, een club op het vierde niveau in dat land. Met Les Herbiers VF bereikte hij in 2018 de finale van de Coupe de France. In de zomer daarna, verhuisde hij naar het Luxemburgse F91 Dudelange.

Lees ook: VVV heeft het kleinste budget in de eredivisie: op koopjesjacht met kleingeldbeurs

Met die club speelde hij kwalificatiewedstrijden voor de Champions League en kwam hij in de groepsfase van de UEFA Europa League uit. Hij speelde onder andere twee keer tegen AC Milan en Real Betis.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van het online voetbalprogramma Komt dat Schot:

Komt dat Schot. Video: De Limburger

Door onze verslaggever

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →