Seizoen voorbij voor ‘technisch perfect’ geopereerde Mollema

Bron © AD

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Bauke Mollema is met succes geopereerd aan zijn opgelopen verwondingen. Dat heeft zijn ploeg Trek-Segafredo laten weten.

Mollema kwam vrijdag tijdens de dertiende Touretappe op weg naar de Puy Mary lelijk ten val en moest de strijd direct staken. Al snel bleek dat hij drie breuken in zijn onderarm had opgelopen. Vrijdagavond is Mollema direct geopereerd, en die ingreep is volgens het statement ‘technisch perfect’ verlopen.

Lees ook: Mollema was onverstoorbaar, maar verlaat de Tour in een helikopter

Trek meldt dat de hersteltijd zo’n zes weken bedraagt, maar dat het niet de verwachting is dat Mollema dit seizoen nog in actie komt. Hij reist zaterdag nog naar huis om daar aan zijn herstel te beginnen.

Mollema was de best geklasseerde Nederlander in het algemeen klassement. Hij was een van de slachtoffers van een valpartij zo’n 86 kilometer van de finish. In een flauwe bocht naar rechts gingen enkele renners onderuit. Romain Bardet, de Franse nummer 4 van het algemeen klassement, belandde ook op het wegdek. Hij bleef even zitten, maar stapte vervolgens weer op de fiets. Nairo Quintana, de nummer 5 van het klassement, hield een beschadigde elleboog aan de valpartij over.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen