Marc Janssen (44) uit Baarlo pakt dagprijs Tourspel: ‘Ik volg het al zeker 30 jaar’

Voor ruim 5.000 personen is de Tour de France extra spannend. Zij hebben namelijk 1 of 3 Tourlijsten opgesteld en spelen mee met het Tourspel. Iedere dag lichten we de winnaar uit die de vorige etappe de meeste punten heeft behaald. Etappe 7 was een prooi voor Marc Janssen uit Baarlo.

Proficiat met het behalen van de dagprijs! Kunt u zichzelf in een paar zinnen even voorstellen aan alle andere deelnemers?

Mijn naam is Marc Janssen 44 jaar, vrijgezel uit Baarlo, lid van Vastelaovendvereiniging de Kook, Penningmeister van stichting Volkfeesten Baarlo.

Wat heeft de doorslag gegeven voor het winnen van deze etappe?

Ik speel met 3 lijsten mee, en heb deze gevarieerd, zo heb ik 1 algemene lijst, 1 klimmerslijst, en 1 sprinterslijst.

Was de tourlijst zo klaar of heeft u er lang over moeten denken?

Ik doe met verschillende tourpoules mee en heb er dit jaar minder werk mee gehad als andere jaren, voornamelijk omdat ik ook uitslagen van andere wedstrijden bekijk om zo te zien welke renner welke resultaten gehaald heeft.

Waar en wanneer is de liefde voor de Tour de France ontstaan?

Deze is van mijn vader overgegaan op mij, en ik volg het al zeker 30 jaar.

Welke renners gaan volgens u nog voor een verrassing zorgen?

Voor een verrassing tja das een lastige, wellicht Wout van Aert nog in de strijd om het Groen.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen