Jan Ghijsen (70) uit Elsloo pakt dagprijs Tourspel: ‘Bij de profronde van Elsloo zijn echte tourtoppers geweest’

Voor ruim 5.000 personen is de Tour de France extra spannend. Zij hebben namelijk 1 of 3 Tourlijsten opgesteld en spelen mee met het Tourspel. Iedere dag lichten we de winnaar uit die de vorige etappe de meeste punten heeft behaald. Etappe 12 was een prooi voor Jan Ghijsen uit Elsloo.

Proficiat met het behalen van de dagprijs! Kunt u zichzelf in een paar zinnen even voorstellen aan alle andere deelnemers?

Mijn naam is Jan Ghijsen 70 jaar getrouwd met mijn vrouw Marlies, opa van Teun. We wonen in Elsloo. Elk jaar vult mijn zoon Dave de lijsten voor me in. Met mijn advies natuurlijk.

Wat heeft de doorslag gegeven voor het winnen van deze etappe?

Uiteraard Hirshi die ik op al mijn lijsten speel, die moest ik erop zetten volgens mijn zoon. Verder mik ik altijd op een outsider op mijn lijst stond Rolland die als tweede finishte.

Was de tourlijst zo klaar of heeft u er lang over moeten denken?

Ik heb altijd mijn favorieten die zet ik op alle lijsten. Verder puzzel ik een beetje de rest bij elkaar, kijken of ze een goed voorseizoen hebben gefietst. Op internet een beetje de tips bekijken.

Waar en wanneer is de liefde voor de Tour de France ontstaan?

Vroeger waren er overal wielerrondes. Bijna elk dorp had een rondje om de kerk. Zo ga je steeds meer het fietsen volgen. Ik weet bij de profronde van Elsloo zijn echte tourtoppers geweest mooie tijden. Tijdens en na de koers.

Welke renners gaan volgens u nog voor een verrassing zorgen?

Ik denk dat Rolland nog punten gaat pakken voor de poule. Verder denk ik als Dumoulin de schade goed beperkt kan houden tot aan de tijdrit er misschien nog wel een top 3 notering inzit.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen