Hellingen in zondagetappe Tour afgesloten

Bron © ANP

Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

Nadat de directie van de Tour de France vrijdag besloot dat er de komende dagen geen toeschouwers welkom zijn bij de finish, hebben de lokale autoriteiten ook twee bergen afgesloten uit de etappe van zondag.

Het gaat om de Col de la Biche, een helling van de eerste categorie, en de Grand Colombier, waar ook de finish ligt. Het is een maatregel om een verdere stijging van het aantal cooronabesmettingen te vermijden.

De Tour wil de komende dagen de laatste 300 meter voor de streep vrijhouden. „De toegang tot de Col du Grand Colombier en de Col de la Biche zal vanaf zaterdag 12.00 uur tot zondagavond 20.00 uur verboden zijn”, meldde het regiobestuur van de Ain, een gebied waar het aantal besmettingen de afgelopen dagen fors is toegenomen.

De Col de la Biche ligt op 45 kilometer van de aankomst. De Grand Colombier is een klim van ruim 17 kilometer. Het peloton moet zondag ook over de Montée de la Selle de Fromentel, maar deze berg zou niet worden afgesloten.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen