WHO: Oktober en november worden het moeilijkst in Europa met toename dagelijks dodental

Bron © AD

Hans Kluge, directeur van de Europese tak van de WHO. Afbeelding: AFP

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwacht in Europa een stijging van het aantal corona-sterfgevallen in oktober en november, twee maanden die zich ‘als erg moeilijk aankondigen’. Dat zegt de directeur van de Europese tak van de organisatie tegen persbureau AFP.

,,Het zal nog moeilijker worden. In oktober en november zullen we een hogere sterftegraad zien”, verklaarde WHO-regiodirecteur Hans Kluge in een interview met persbureau AFP.

Volgens Kluge zal dat het gevolg zijn van de heropleving van de epidemie op ons continent. ,,We bevinden ons op een moment dat geen van de landen zin heeft om dergelijk slecht nieuws te krijgen, en ik begrijp dat”, aldus Kluge. Hij wil daarom ook de positieve kant van het verhaal naar voren brengen en benadrukken dat de pandemie ooit zal verdwijnen.

Vaccin

Tegelijk waarschuwde de topman dat een vaccin niet meteen betekent dat het allemaal achter de rug is. ,,Ik hoor voortdurend: ‘het vaccin zal het einde van de epidemie zijn’. Natuurlijk niet!”, aldus Kluge.

,,We weten niet eens of het vaccin doeltreffend zal zijn voor de hele bevolking. Sommige tekenen wijzen er momenteel op dat het voor sommigen wel zal werken, maar voor anderen niet”, benadrukte de Belg. ,,En als we ineens verschillende vaccins moeten gaan bestellen wordt dat een logistieke nachtmerrie...”, voegde hij er nog aan toe.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen