Home-Start te raadplegen op weekmarkt in Vaals

Home-Start helpt ouders. Afbeelding: Vicent van den Hoogen/Archief De Limburger

De coördinatoren van Home-Start, een organisatie die ondersteuning en praktische hulp biedt aan ouders met kinderen van 0 tot en met 17 jaar en vanaf 28 weken zwangerschap, zijn dinsdag te raadplegen op de weekmarkt in Vaals.

Tamara Luiken en Heleen Langeveld staan dan van 8.00 tot 13.00 uur met een busje op het Willem Alexanderplein. Home-Start werkt met door de coördinatoren getrainde vrijwilligers. ‘Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat’, stelt de organisatie. ‘Meestal lossen de ouders deze problemen zelf op. Maar soms hebben gezinnen meer dan anders behoefte aan een luisterend oor of een helpende hand. Home-Start ondersteunt deze gezinnen.’

Home-Start kan nog vrijwilligers gebruiken. ‘Als vrijwilligers ga je wekelijks naar ‘jouw’ gezin. Je wordt ondersteund door de Home-Start coördinatoren’, aldus Home-Start. Mensen die hier iets voor voelen, zijn dinsdag ook welkom om kennis te maken.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →