Video: Vrachtwagens botsen in file op elkaar: A73 urenlang afgesloten

Bij een aanrijding tussen twee vrachtwagens op de A73 zijn maandagmiddag meerdere gewonden gevallen. De snelweg was na het zware ongeluk urenlang afgesloten tussen knooppunt Zaarderheiken en Grubbenvorst.

Het ongeluk vond omstreeks kwart over één plaats in de staart van een file, die was ontstaan na een autobrand zo’n drie kilometer verderop in noordelijke richting. Een vrachtwagen reed in volle snelheid in op een andere truck.

Een van de chauffeurs zat bekneld in zijn cabine, maar hij kon door de brandweer worden bevrijd. De man was aanspreekbaar en is met onbekend letsel in een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Gewonden

Ambulancepersoneel kwam ter plaatse om gewonden te behandelen. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen naar de snelweg, maar die hoefde niet in actie te komen. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit naar het incident.

Vanwege de afgesloten snelweg werd het verkeer in de richting van Nijmegen vanaf knooppunt Zaarderheiken omgeleid via de A67, A2 en A50.

Tussen Grubbenvorst en Horst brandde rond kwart voor één op de A73 een auto met Duits kenteken volledig uit. De vier inzittenden konden zich tijdig in veiligheid brengen.

Kijk hier voor de actuele verkeersinformatie in Limburg

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen