Sebastian Vettel wou Ferrari F1-bolide van Michael Schumacher kopen: ‘Hij was veel te duur’

Viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel laat weten dat hij graag de Ferrari F2004 F1-bolide aan zijn collectie wou toevoegen maar dat hij hem te duur vond.

Michael Schumacher behaalde zijn zevende en laatste wereldtitel in de Ferrari F2004, een bolide die door velen beschouwd wordt als een van de mooiste ooit. Mick Schumacher, zoon van de legendarische ‘Rekordmeister’, mocht voor de GP van Toscane nog eens rijden in de bolide van zijn vader

Het maakte deel uit van de festiviteiten omtrent de duizendste race van Scuderia Ferrari in de Formule 1.

Ferrari-rijder Sebastian Vettel was erg geïnteresseerd in de F2004 en in een interview met Mark Webber, die dat jaar bij Jaguar aan de slag was, onthulde de viervoudige wereldkampioen dat dit zijn favoriete auto is. Hij vroeg Webber of hij tegen deze bolide geracet had.

„Ik denk dat ik deze auto ooit in Turkije eens geraakt heb en ik denk dat Michael daar niet blij mee was,” aldus Webber. „Maar als ik deze auto zie doet dat me aan pure prestaties denken en Michael die op de top van kunnen was op dat moment. Dat waren buitengewone tijden.”

Vettel stelt dat in vergelijking met de bolides van toen de huidige F1-bolides er enorm groot uit zien en dat ze om en bij de honderdzeventig kilogram meer wegen. Dat moet een groot verschil geweest zijn.

Webber vroeg vervolgens aan Vettel of hij een auto uit die periode in zijn collectie heeft.

„Nee, er was er een, niet exact dezelfde, maar wel van hetzelfde jaar te koop, maar die was veel te duur, “ aldus Vettel. Waarop Webber repliceert: „Kom op Seb!”

„Echt waar! Het is een ongelooflijke auto. Je hoort het later wel,” besluit de viervoudige wereldkampioen die daarmee verwees naar het geluid van de Ferrari F1-bolide met V10-motor.

Luister naar de nieuwste aflevering van de F1-podcast van De Limburger:

Brandstof podcast Formule 1 Mugello. Video: De Limburger

Door F1journaal.be

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu