Reisadvies voor meerdere Europese landen aangescherpt

Bron © ANP

Afbeelding: NurPhoto via Getty Images

Het ministerie voor Buitenlandse Zaken heeft dinsdag het reisadvies aangescherpt voor gebieden in een handvol Europese landen. Voor (delen van) Frankrijk, Hongarije, Portugal, Zwitserland, Tsjechië en Denemarken geldt nu code oranje. Daartoe is besloten wegens het opgelopen aantal mensen dat besmet is geraakt met het coronavirus in die gebieden.

Het nieuwe advies betekent dat vakanties worden afgeraden en dat mensen bij thuiskomst tien dagen in quarantaine moeten.

Lees ook: Bill Gates weet het zeker: begin 2021 is er een flink aantal vaccins

In het geval van Tsjechië, Portugal en Denemarken gaat het om gebieden rondom enkele steden, zoals Lissabon (Portugal), Kopenhagen en Odense (Denemarken) en Praag (Tsjechië).

Frankrijk

Verder is opnieuw het reisadvies aangescherpt voor enkele Franse departementen. Het ministerie meldt de volgende departementen : L’Ain, Ille-et-Vilaine, Isère, Loire, Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Pas de Calais, Puy de Dôme, Pyrénées Atlantiques, Pyrénées Orientales en Tarn-et-Garonne. Het treft vrijwel de hele zuidelijke Franse grens met Spanje, de omgeving van Lyon en steden als Rennes, Grenoble en Nantes.

Ook zijn Franse grensgebieden aan de Zwitserse stad Genève op ‘oranje’ gezet. Binnen Zwitserland geldt nu een strenger reisadvies voor de kantons Genève, Freiburg en Vaud.

Sardinië

Ten slotte is ook het reisadvies naar het Italiaanse eiland Sardinië aangepast met belangrijke informatie. Nederlanders moeten bij aankomst voortaan het bewijs van een negatieve coronatest kunnen overhandigen, die niet ouder is dan 48 uur. Ook moeten Nederlanders zich voor vertrek online registreren.

Hongarije

Het ministerie wijst er ook op dat in de Hongaarse hoofdstad Boedapest het aantal besmettingen met het coronavirus ernstig is gestegen. Ook hier geldt dat mensen die er zijn geweest in quarantaine moeten. Sinds 1 september gelden er reisbeperkingen voor Hongarije voor reizigers uit Nederland. Alleen inwoners van Hongarije mogen het land inreizen. Zij moeten na terugkomst in Hongarije 14 dagen in quarantaine óf twee testen laten afnemen waaruit blijkt dat ze negatief zijn.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen