Afgebrand kunstwerk in Heerlen hersteld en teruggeplaatst, en kleurt nu lichtrood in plaats van blauw

  • ‘Babyblauw past bij jou’ is nu lichtrood.

Het kunstwerk Babyblauw past bij jou van David Bade begon in de kleur blauw, kleurde door een brand zwart en is nu lichtrood. Het kunstwerk is, nadat het met Oud en Nieuw door vuurwerkvandalen in brand was gestoken, hersteld en teruggeplaatst.

Kunstenaar David Bade koos ervoor om de sporen van de brand niet helemaal uit te wissen, maar onderdeel van het werk te laten. Hij bracht er nieuwe elementen in aan, zoals een tuut friet aan de bovenkant. Ook koos hij met lichtrood voor een nieuwe kleur.

Titel

Met de kleur gaat ook de titel van het kunstwerk veranderen. Omwonenden zullen binnenkort een nieuwe naam voor het kunstwerk bedenken, meldt Ruud Kutin van buurtorganisaties De Belfo’s uit Rennemig.

Lees ook: David Bade gaat snel aan de slag met zijn door vuurwerk verminkte kunstwerk in de Heerlense wijk Rennemig

Afgebrand kunstwerk in Heerlen hersteld en teruggeplaatst, en kleurt nu lichtrood in plaats van blauw
Foto: Luc Lodder
Door Frank Benneker

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen