Continental denkt aan sluiten fabriek in Aken

Afbeelding: EPA

De Duitse toeleverancier aan de auto-industrie Continental gaat nog meer banen schrappen vanwege de malaise in de autosector door de coronacrisis.

De producent van onder meer banden en remsystemen is van plan zijn fabriek in Aken eind volgend jaar te sluiten, waardoor 1800 arbeidsplaatsen verloren kunnen gaan.

Het besluit om de fabriek in Aken te sluiten is overigens nog niet definitief. Continental had eerder al gezegd ook andere locaties te willen gaan sluiten, met het verlies van duizenden arbeidsplaatsen tot gevolg. Die ingrepen moeten helpen kosten te besparen. Het bedrijf kampt met een zwakkere vraag naar zijn producten omdat door de crisis veel minder nieuwe auto’s worden verkocht. Ook andere Duitse autotoeleveranciers zoals Schaeffler en Bosch snijden om die reden in het personeelsbestand.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen