Zoveel ga jij er volgend jaar op vooruit (volgens de voorspellingen)

Afbeelding: ANP

De doorsnee Nederlander heeft volgend jaar 0,8 procent meer te besteden, zo bleek uit uitgelekte Prinsjesdagstukken in handen van het AD. De grootste koopkrachtstijging is voor werkenden en middeninkomens. Arme en rijke huishoudens krijgen er minder bij. Wil jij weten wat de kabinetsmaatregelen voor jouw portemonnee betekenen? Hieronder kun je dit in één oogopslag zien met de koopkrachtberekenaar van het Nibud.

Let op, deze tool toont de koopkrachtverandering van veelvoorkomende huishoudtypes, niet van persoonlijke situaties. Bovendien is de voorspelling voor 2021 extra onzeker, omdat kabinet niet weet hoe de economische crisis zich ontwikkelt. Toont de module niet juist? Klik dan hier.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen