Extra hulp voor blinden en slechtzienden op vernieuwd busstation Roermond

Afbeelding: Getty Images

Om blinden en slechtzienden beter hun weg te laten vinden op het nieuwe busstation in Roermond wordt eind oktober een extra hulpmiddel ingezet dat ook in de metro’s van Barcelona en New York wordt gebruikt.

De bedoeling is dat blinden en slechtzienden vanaf eind oktober met hun telefoon vanaf een grote afstand een soort QR-code kunnen scannen. Zodra de telefoon de code herkent, wordt een tekst voorgelezen over de situatie. Gebruikers krijgen bijvoorbeeld informatie over de plek waar de bus staat, hoe ze daar naartoe moeten lopen en wat vertrek- en aankomsttijden zijn.

Lees ook: Vernieuwde busstation in Roermond klaar voor gebruik

Het systeem, genaamd Wayfinding, wordt ook in de metro’s van onder meer Barcelona en New York gebruikt en is een aanvulling op de standaard geleidelijn en paaltjes waarmee de busperrons te vinden zijn, zo laat de gemeente Roermond weten.

Door Remco Koumans

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →
Roermond