Dumoulin had aanval van Pogacar al verwacht: ‘Hij voelt zich blijkbaar goed’

Bron © AD

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Jumbo-Visma zag de leidende positie van Primoz Roglic in de zestiende etappe niet in gevaar komen, maar toch was de ploeg in de slotfase alert. Tadej Pogacar zette zijn ploeggenoot David de la Cruz op kop en plaatste nog een late aanval. ,,Maar dat hadden we verwacht”, zei Dumoulin na afloop.

Maastrichtenaar Dumoulin zat samen met Sepp Kuss, George Bennett en Wout van Aert nog in het uitgedunde peloton om Roglic bij te staan. Hoewel de beginfase er snel aan toe ging, werd er daarna relatief voorzichtig gekoerst in het peloton. Op de laatste oplopende kilometers plaatste Pogacar nog een aanval, maar Roglic was attent en pareerde. ,,Pogacar voelt zich blijkbaar goed en ik denk dat hij het beste uit de laatste week wil halen. Maar we hadden het onder controle.”

Lees ook: Kämna is de beste vluchter, Tourfavorieten houden zich gedeisd

Roglic verdedigt in het klassement een voorsprong van 40 seconden op zijn landgenoot. ,,We staan er nog altijd goed voor en zijn weer een dagje verder. We hebben onze krachten nog nodig de komende dagen. We hebben het geel en hebben een sterke ploeg”, aldus Dumoulin, die in het klassement een plaatsje opschoof ten koste van Nairo Quintana en nu negende staat.

Jarige Van Aert

De indrukwekkende Van Aert liet zich in de slotfase weer zien. Op zijn 26ste verjaardag zorgde hij ervoor dat niemand weg kon rijden in de slotkilometers. ,,De start was lastig”, blikt hij terug. ,,Het duurde lang voordat er een groep was vertrokken. Op het laatst kwam er nog een aanval van Guillaume Martin die we terug moesten halen. In de slotkilometers wisten we dat we scherp moesten blijven. Dat is gelukt.”

De jarige Belg ontving onderweg enkele felicitaties van zijn collega’s. ,,Het is toch wel een speciale dag. Ik hecht persoonlijk niet zoveel waarde aan mijn verjaardag, maar het is toch leuk dat collega’s aan mij denken. Ik moet alleen nog een kok vinden die een taartje voor mij maakt. Na zo’n zware rit heb ik wel een lekker dessert verdiend.”

,,Ik denk dat het de laatste keer was dat ik mijn verjaardag tijdens de Tour vier. Normaal rijd ik nu crossen in Las Vegas.”

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen