Storing die deel treinverkeer Gelderland platlegde verholpen

Bron © ANP

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De grote storing die woensdagochtend het treinverkeer in een flink deel van Gelderland platlegde, is voorbij. Het is gelukt de computersystemen weer te laten functioneren, meldt spoorbeheerder ProRail. Samen met de vervoerders in de regio bekijkt ProRail hoe ze het treinverkeer zo snel mogelijk weer kunnen laten rijden.

De verkeersleidingspost in Arnhem kampte sinds 05.30 uur met de storing. De extra reistijd kon oplopen tot twee uur.

De verkeersleiding van Arnhem bedient onder andere seinen en wissels in de wijde regio van deze stad. De ondersteunende ICT-systemen waren door de storing niet beschikbaar voor de treindienstleiders. Het is dan niet mogelijk het treinverkeer op een veilige te laten verlopen. Seinen blijven daarom zolang op rood staan. Dat betekende dat treinen in de omgeving van Arnhem niet konden rijden.

ProRail adviseert reizigers voor vertrek nog wel de reisplanner te checken.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen