Groene Loper Run bij Kasteel Geusselt zonder publiek

Afbeelding: UitTipsLimburg

De start en finish van het Maastrichts hardloopevenement Groene Loper Run zijn vanwege corona verplaatst van het dak van de A2 tunnel naar de weide tussen de A2 en Kasteel Geusselt. Publiek wordt niet toegelaten.

Het hardloopevenement op zondag 11 oktober, kent normaal gesproken een start en finish op de Groene Loper bovenop de A2-tunnels. Het wordt nu volledig verplaatst naar het terrein aan de rand van de stad en vindt plaats zonder publiek, zodat kan worden voldaan aan de restricties vanwege coronamaatregelen.

Elke deelnemer krijgt een gezondheidscheck en een temperatuurmeting. Ook wordt gevraagd familie en vrienden thuis te laten, aldus organisator Vincent van der Stouwe.

Vanwege de verplaatsing gaat Maastricht Sport Kids Run niet door.

Op het programma staan vier wedstrijden. Om 9.00 uur starten de marathon en de halve marathon. De 5 km loop begint om 12.15 uur en de 10 km om 12.30 uur.

Bewoners en ondernemers op en grenzend aan de parcoursen ontvangen binnenkort huis aan huis een brief over de verkeersmaatregelen, zo laat de organisatie weten.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →