Petje af begint ‘schooljaar’ met fietsen en vissen

Er werd een bezoek gebracht aan de fietsenmaker. Afbeelding: Stichting Petje af

Het aanvullend onderwijs van Petje af Zuid-Limburg is 16 september van start gegaan met een snuffelmiddag in Geleen. Het zondagprogramma in Sweikhuizen/Geleen, Heerlen en Maastricht begon zondag 20 september weer.

In Geleen brachten een tiental kinderen een bezoek aan de circulaire fietsenwinkel Revélo Bikes van Herman Hammer en de Robert Knop Vis en Aquarium.

Herman liet de kinderen een band plakken en vertelde over zijn werk als fietsenmaker. De fiets van de acht-jarige Tren werd van top tot teen nagekeken en daar waar nodig gerepareerd.

Bij Robert Knops bewonderden de kinderen de vele vissen die binnen en buiten rond zwommen. Nemo en Dory uit de bekende Disney films vielen vooral op. Op de vraag of ze ook haaien verkopen, kregen ze als antwoord dat die soms op bestelling worden verkocht.

Het zondagprogramma in Sweikhuizen/Geleen, Heerlen en Maastricht is zondag 20 september begonnen. Kinderen tussen de 9 en 14 jaar kunnen kosteloos meedoen.

Meer info: michel.vandijke@petjeaf.nl

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →