Carnavalliefhebbers in Keulen komen er bekaaid vanaf

Carnaval in Keulen zal er volgend jaar ook heel anders uitzien. Afbeelding: Getty Images

Liefhebbers van het carnaval in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, met normaal honderdduizenden bezoekers, komen er in 2021 zeer waarschijnlijk bekaaid vanaf. De feestelijkheden in onder meer Keulen en Düsseldorf zijn februari zeker niet in de gebruikelijke vorm door toedoen van de corona-epidemie.

De traditionele optocht in Keulen op ‘Rosen Montag’, komend jaar op 15 februari, gaat niet door. Dat heeft een woordvoerster van de organisatie vrijdag gezegd tegen persbureau dpa. In Düsseldorf zal vermoedelijk hetzelfde het geval zijn, liet de voorzitter van het plaatselijk carnavalscomité weten. Een indoorevenement in de stad werd vrijdag al definitief geschrapt.

Tot dusver probeerden carnavalsorganisatoren in de regio uit te zoeken welke onderdelen van het programma wel zouden kunnen doorgaan met inachtneming van de regels. Sommigen stelden zelfs voor alcohol te verbieden tijdens het zes dagen durende feest. Nu het aantal besmettingsgevallen weer groeit, gaan steeds meer stemmen op maar een jaar over te slaan wegens de financiële en gezondheidsrisico’s. De regionale politiek bespreekt de kwestie woensdag.

Door Redactie