Geert Maessen (35) uit Ell pakt dagprijs Tourspel: ‘één mindere dag kan fataal zijn voor de einduitslag. En precies dat is de charme van de Tour de France!’

Afbeelding: De Limburger/Privéfoto

Voor ruim 5.000 personen is de Tour de France extra spannend. Zij hebben namelijk 1 of 3 Tourlijsten opgesteld en spelen mee met het Tourspel. Iedere dag lichten we de winnaar uit die de vorige etappe de meeste punten heeft behaald. Etappe 20 werd gewonnen door Geert Maessen, afkomstig uit Ell.

Proficiat met het behalen van de dagprijs! Kunt u zichzelf in een paar zinnen even voorstellen aan alle andere deelnemers?

Mijn naam is Geert Maessen en ik ben bijna 35 jaar. Ik woon samen in Ell met onze 2 schatten van dochters: Babs en Tess (en hond Rax :))

Wat heeft de doorslag gegeven voor het winnen van deze etappe?

Samen met mijn tweelingbroer maken we er een week voor de start van de tour altijd een uitje van om te sparren over het vullen van onze lijsten. Ik heb er dit jaar bewust voor gekozen om ook een tijdrit-lijst te maken en ben toen ook wat huiswerk gaan doen om te kijken wie (ook in andere rondes) het over het algemeen goed doet in een klimtijdrit. Uiteraard neem je dan ook enkele klassementsrenners (waarvan ik het vermoeden had dat ze top 15 zouden gaan rijden) mee in deze afweging, gelukkig heeft dat goed uitgepakt (Mas en met name Uran hebben het verschil gemaakt voor mij).

Was de tourlijst zo klaar of heeft u er lang over moeten denken?

Er zijn altijd een aantal standaard namen die je er blind in zet bij een klimtijdrit: Roglic, Dumoulin, Van Aert (omdat deze etappe een doel was voor hem om het goed te doen), Pogacar (vanwege het klassement, Porte, Cavagna en de andere renners heb ik (na wat huiswerk te hebben gedaan) toegevoegd in mijn lijst.

Waar en wanneer is de liefde voor de Tour de France ontstaan?

We zijn een aantal jaren met een groep van vrienden (eveneens uit Ell) naar de Tour de France gegaan. Los van het feit dat dit meer dan gezellige uitjes waren, is de ambiance geweldig gedurende de etappe (dit jaar helaas iets anders dan normaal). Voor deze uitjes volgde ik de tour ieder jaar sowieso op de tv en via de (social) media (en dan met name als ze in de bergen zitten, bij vlakke etappes kijk ik met een schuin oog en ga ik er pas in de finale echt voor zitten).

Welke renners gaan volgens u nog voor een verrassing zorgen?

Na de klimtijdrit van gister gaan er richting Parijs uiteraard geen verrassingen meer komen. Maar dat Pogacar een achterstand van een kleine minuut nog zou goed gaan maken in de (klim)tijdrit had niemand voor mogelijk gehouden. Los van het feit dat ik het heel erg zuur vind voor Jumbo-Visma. Zelfs na wekenlang in het geel te hebben gereden en alles conform plan verloopt, kan één mindere dag fataal zijn voor de einduitslag. En precies dat is de charme van de Tour de France!

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →