SV Meerssen spint garen bij uitduels, nu 1-2 winst in Uden

Afbeelding: Getty Images

Na de kantinebrand van enkele weken geleden spint Meerssen blijkbaar garen bij alle uitduels die het nu noodgedwongen moet spelen. Dit keer werd bij UDI’19 de volle buit binnengehaald, waardoor de ploeg van trainer Danny Volkers nu zeven punten heeft uit drie uitduels.

„Een prima collectieve prestatie. Alleen jammer dat we het duel niet eerder afmaken, waardoor we UDI na rust terug in de wedstrijd laten komen. Vier à vijf doelpunten voor rust had tot de mogelijkheden behoord.” Volkers zag in die fase echter alleen Jordie van der Schoot en Richard Hannon scoren: 0-2.

Toen zijn ploeg direct na de thee weer twee kansen onbenut liet, kwam het fysiek wat sterkere UDI opzetten. „Met die lange ballen in het strafschopgebied hebben we het altijd moeilijk”, lichtte Volkers toe. Zo plofte een hoge bal via de binnenkant van de paal in het Meerssen-doel. “Dan is het nog even tien minuten bibberen. Normaal zijn we in verdedigend opzicht aan de bal niet zo goed; dat was vandaag echter anders”, zei Volkers.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot S3A4. Video: De Limburger

Door Willy Wingen

Al het voetbalnieuws lezen?

Dagelijks publiceren we meerdere artikelen over de #1-sport van Nederland. Onze verslaggevers volgen het internationale voetbal, de ontwikkelingen bij de betaald voetbalclubs in Limburg en we zijn te vinden op vele amateurvelden met wedstrijdverslagen, interviews en reportages. Voor slechts 1,04 per week kun je een digitaal abonnement nemen en al deze Plus-artikelen lezen.

Bekijk de actie-abonnementen