Korfbalsters De Peelkorf blij met punt na quarantaine achttal

Linda Verlijsdonk (9) verdedigt namens De Peelkorf. Afbeelding: loraine bodewes

Na een mislukte voorbereiding waren de vrouwen van De Peelkorf content met het zondag behaalde punt in het thuisduel tegen Prinses Irene. In de laatste minuut scoorde de thuisploeg uit Ysselsteyn de gelijkmaker: 8-8.

Na twee positieve coronatests moesten ruim twee weken geleden acht van de negen speelsters van De Peelkorf in quarantaine die tot anderhalve week geleden duurde. Daarna moest ook coach Man-Kit Chan in afzondering. Afgelopen dinsdag stond de groep pas weer compleet op de training. Allesbehalve een goede voorbereiding dus. „En dat zag je terug in de wedstrijd, met name in het rendement. We hebben wel keihard gewerkt en ik ben trots op hoe ze er voor elkaar stonden” aldus Chan.

Scoringspercentage

Swift uit Velden verloor in Nuland met 15-13 van Be Quick. In de voorbereiding had Swift nog van de Brabanders gewonnen, maar nu lag het scoringspercentage volgens coach Jan Wielink veel te laag. Swift stond bij rust met 9-3 achter en vroeg in de tweede helft zelfs met 12-3. Wielink: „Pluspunt is dat we de kopjes niet lieten hangen.”

Door Gé Backus

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →