Hockeyers Delta Venlo boeken derde zege; eerste nederlaag vrouwen

Fraai duel in het duel tussen Scoop en Venray. Afbeelding: annemiek mommers

De mannen van Delta Venlo hebben in Schijndel met 1-4 gewonnen van de Hopbel en zijn de enige ploeg in 1C met het maximum van negen punten.

De Noord-Limburgers hielden rekening met een lastige partij op de Rooiseheide, maar de punten rolden vrij gemakkelijk binnen. Joep Engels (2x), Wouter Lenders en Ray Schreurs zorgden voor de Venlose goals.

De coaches Oliver Kurtz en Dick Bisschops waarschuwen voor te hoge verwachtingen, omdat er nu een aantal sterke tegenstanders komen. „We zijn net gefuseerd en bekijken het voorlopig van wedstrijd tot wedstrijd.”

Eerste nederlaag

De vrouwen van Delta Venlo leden in en tegen Rosmalen hun eerste nederlaag, met 3-2. Piene Cornet en Clim Denessen scoorden voor de ploeg van Nieke Laumans, die stelde dat Delta Venlo niet het niveau van de vorige wedstrijden haalde. Rosmalen leidt in 1C met zeven uit drie, Delta Venlo staat met vier punten middenin.

Coronaproblemen

De mannen van Venray hadden in Sittard door coronaproblemen opnieuw slechts één wisselspeler, maar wonnen toch met 2-3 van Scoop. Guido Pop en Casper Loman (2x) scoorden voor de ploeg van Cornfiel Kroon. Scoop was sterker dan Kroon verwachtte, maar werd door Venray afgetroefd op effectiviteit. Venray speelt vrijdagavond een inhaalduel bij Bemmel.

Door Michel Franssen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →
Venlo