Weertenaren ruimen liefst 350 kilo zwerfafval op tijdens World Cleanup Day

Afbeelding: ING Image

Wereldwijd kwamen miljoenen vrijwilligers zaterdag 19 september in actie voor een schonere leefomgeving tijdens ‘World Cleanup Day’. Ook in Weert lieten inwoners en bedrijven zich niet onbetuigd.

Zo’n 400 Weertenaren, scholieren en bedrijfsmedewerkers gingen de strijd aan met zwerfafval. In totaal verzamelden zij 350 kilo afval. Dat is bijna 100 kilo meer dan afgelopen jaar. Met het rondslingerende afval, voornamelijk blikjes en flesjes, werden liefst 100 zakken gevuld.

Op woensdag 16 september trapten 45 scholieren van het Philips van Horne de World Cleanup Day in Weert af. Op donderdag 17 september waren er grote opruimacties bij BSO Waterval, BSO Club4Kidz en OBS De Graswinkel. Zo’n 150 kinderen zetten zich in om de omgeving van de Maaslandstraat en de wijk Graswinkel vrij te maken van zwerfafval. Daarna vonden er verspreid over heel gemeente Weert verschillende opruimacties plaats. Moonen Packaging, McDonalds, Collabros, Joannesschool Tungelroy, Brede School Markeent, Leo Club Weert, JCI Weert, Dorpsraad Stramproy, Rotaract, Dorpsraad Altweerterheide, Jongerencentrum HangOut en Blankers Schoon staken de handen uit de mouwen. Daarnaast gingen ook individuele inwoners aan de slag, alleen of met een paar buurtgenoten. Onder andere op de Maaseikerweg, Serviliusstraat en Leukerstraat werd zwerfafval opgeruimd. Zij kregen hierbij hulp van de gemeente Weert. De gemeente stelde hulpmiddelen zoals afvalknijpers en hesjes beschikbaar en zorgde ervoor dat het ingezamelde afval weer netjes werd afgevoerd.

Inwoners, scholen en bedrijven die een actie willen organiseren, kunnen door het jaar heen aankloppen bij de gemeente voor ondersteuning. De gemeente kijkt dan hoe ze kan helpen. Bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van afvalknijpers, vuilniszakken en andere materialen. Stuur daarvoor een mail naar zwerfafval@weert.nl.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →
Weert